ABD temiz enerji yatırımlarına yönelik kılavuz yayımlayacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD temiz enerji yatırımlarına yönelik kılavuz yayımlayacak
Doviz.com
04.04.2023 14:16

Biden yönetimi, temiz enerji şirketlerinin yatırım yaparken ek vergi kredilerini nasıl güvence altına alabileceklerine dair nihai kılavuz yayımlayacak.

Geçen yıl Demokratlar tarafından kabul edilen Enflasyonu Düşürme Yasası (IRA) rüzgar, güneş ve diğer yeşil enerji projeleri için %30'luk vergi kredisini uzatmış, ancak aynı zamanda "enerji toplulukları" olarak adlandırılan yerlere yatırım yapanlara ekstra %10'luk bir destek sağlamıştı.

Artırılan vergi kredisi ise yönetimin uzun süredir fosil yakıtlara bağımlı olan bölgelerin temiz enerjiden faydalanmasını sağlama hedefinin merkezinde yer alıyordu. Ayrıca Batı Virginia'lı Demokrat Joe Manchin'in tasarıya verdiği önemli desteğin güvence altına alınmasına da yardımcı olmuştu.

Ekstra kredinin ise maden ocakları ve fabrikaların kapatılması nedeniyle kömürün yoğun olduğu Appalachia gibi yerlerdeki projeleri de kapsayacağı bildirildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu hamleler, temiz enerji ekonomisine geçişte öncü bir rol oynayacak bilgi, altyapı, kaynak ve know-how'a sahiptir" dedi.

Hazine Bakanlığı'nın ise yeni kılavuza dayanarak enerji topluluğu bonusu için uygun olabilecek alanların belirlenmesine yardımcı olacak aranabilir bir haritalama aracı yayınlaması planlanıyor.

Enerji Bakanlığı ayrıca Kuzey Dakota Üniversitesi ve Batı Virginia Üniversitesi'ne kömür külü, asit maden drenajı ve diğer maden atıklarından nadir toprak elementleri ve diğer kritik mineralleri çıkaracak ve ayıracak rafineriler üzerinde tasarım çalışmalarını tamamlamaları için 16 milyon dolar sağladığını duyurdu.

Bu mineraller ise batarya ve güneş panelleri gibi temiz enerji teknolojilerinin üretilmesi için hayati önem taşımaktadır.

REKLAMI KAPAT X