Akaryakıtta tabela değişiyor: Motorinde indirim bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Akaryakıtta tabela değişiyor: Motorinde indirim bekleniyor
Doviz.com
06.12.2023 09:42

Brent petrolün 77 dolara gerilemesi sonrasında motorin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla indirim gelmesi bekleniyor.

Kasım ayının ortasında motorine gelen 1 lira 62 kuruşluk indirimin ardından NTV’nin aktardığına göre 7 Aralık Perşembe gününden itibaren (00.01) motorinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

Bu geceki indirimle birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 36,26 TL'ye, Ankara'da 36,92 TL'ye, İzmir'de 37,13 TL'ye gerileyecek.

Benzin ve LPG fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 34,53 TL, Ankara'da 35,26 TL, İzmir'de 35,40 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar ise il, ilçe ve bayiler arasında farklılık gösteriyor. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Suudi Arabistan: Petrolde arz kesintileri devam edebilir OPEC+ grubunun en büyük üreticisi konumunda bulunan Suudi Arabistan’a göre petrolde arz kesintileri uzun bir süre daha devam edebilir.
REKLAMI KAPAT X