Akaryakıtta zamlara yenisi eklendi: LPG'ye zam geldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Akaryakıtta zamlara yenisi eklendi: LPG'ye zam geldi
Doviz.com
02.07.2024 09:24

Akaryakıta gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre motorin ve benzinin ardından LPG fiyatları da zamlandı. Zamların ardından gözler ise ÖTV artışı için yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmayla şekillenen akaryakıt fiyatlarında artışlar devam ediyor. Son olarak 25 Haziran’da benzinde 1,98 TL, motorinde ise 1,69 TL fiyat artışına gidilmişti. Bu zamların ardından ise LPG'ye (Otogaz) bu gece yarısı zam geldi, zam pompa fiyatlarına da yansıtıldı.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'de 1 lira 84 kuruş fiyat artışı gerçekleşti.

3 Temmuz'da ÖTV zammı kapıda

Öte yandan akaryakıt fiyatlarına 3 Temmuz’da bir zam daha gelmesi bekleniyor. 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 olmuştu. 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

Ancak, Cumhurbaşkanı’nın bu otomatik artışları yaptırmama veya farklı tutarlarda uygulatma yetkisi bulunuyor.

Güncel akaryakıt fiyatları

Beklenen ÖTV artışı öncesinde benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 42,46 TL, Ankara’da 43,43 TL, İzmir’de 43,77 TL’ye satılıyor.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 42,53 TL, Ankara’da 43,49 TL, İzmir’de 43,91 TL seviyesinde bulunuyor.

LPG fiyatları ise İstanbul ve Ankara’da 21,99 TL, İzmir’de ise 21,69 TL seviyesinde bulunuyor.

İLGİLİ HABER Haziran ayı enflasyonuna yönelik beklenti anketi sonuçlandı AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,28 artacağını tahmin ediyor.
İLGİLİ HABER Enflasyon rakamlarının ardından değişecek 7 ücret Milyonlarca vatandaş, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. Buna göre enflasyonla birlikte pek çok kalemde değişiklik olacak. İşte enflasyon rakamlarının ardından değişecek ücretler ve tahmini yeni rakamlar...
REKLAMI KAPAT X