BAE ve ABD’den 100 milyar dolarlık temiz enerji anlaşması

Okuma Süresi: 1 Dakika
BAE ve ABD’den 100 milyar dolarlık temiz enerji anlaşması
Doviz.com
02.11.2022 14:43

Blinken, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2035 yılına kadar küresel çapta temiz enerji projelerine 100 milyar dolar yatırım yapma konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, salı günü yaptığı açıklamada, “İki hükümet, Abu Dabi'de anlaşmanın çerçevesini belirleyen bir mutabakat belgesi imzaladı. Bu mutabakat belgesi, temiz enerjiye doğru ortak hareketimizi hızlandırmak için atılmış önemli bir adımdır." dedi.

Anlaşmanın detaylarına göre, ABD ve bir OPEC üreticisi olan BAE, diğer ülkelerdeki ticari ve çevresel açıdan sürdürülebilir enerji projelerine finansman ve teknik destek sağlayacak.

ABD’den Amos Hochstein ise yaptığı bir açıklamada, "Birlikte, yeni enerji teknolojilerine büyük ölçekli yatırımları teşvik edeceğiz." dedi.

Hochstein ayrıca “Ortaklık temiz enerji projesi etrafında, özel sektör ve kamu sektörünü bir araya getirecektir.” dedi.

BAE Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sultan Al Jaber ise yaptığı açıklamada, "Enerji geçişi, enerji güvenliği ve kapsayıcı ekonomik büyüme için uygulanabilir bir plana ihtiyaç var." dedi.

Yetkililer bu girişim ile tedarik zincirine yatırım yapmaya, yeşil enerji yatırımını teşvik etmeye ve enerji geçişi için hayati önem taşıyan mineral ve malzemelerin üretimine de odaklanılacağını belirtti.

REKLAMI KAPAT X