Bakan Bayraktar duyurdu: Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bu hafta faaliyete geçiyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bayraktar duyurdu: Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı bu hafta faaliyete geçiyor
Doviz.com
02.10.2023 10:57

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı. Böylelikle günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek.

Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nda (ADIPEC) açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Hattın devreye girmesiyle günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek.

Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Türkiye ve Irak arasındaki petrol ihracatı konusunda verdiği karar sonrası 25 Mart'ta Irak'tan Ceyhan Limanı'na petrol akışı durdurulmuştu.

İLGİLİ HABER Türkiye ile Irak anlaştı: Ticaret hacmi artırılacak, yatırımlar güçlendirilecek Irak ile Türkiye arasında ortak ticaret hacminin artırılması ve yatırımların güçlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. İlişkilerin başta ticaret ve yatırım olmak üzere tüm alanlarda güçlendirilmek istendiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X