Bayram tatiline sayılı gün kala "akaryakıta çifte indirim"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bayram tatiline sayılı gün kala
Doviz.com
07.06.2024 09:10

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları tatil heyecanı sararken, tatile sayılı gün kala akaryakıt fiyatlarına indirim geldi. İşte benzin ve motorinde yeni fiyatlar..

Kurban Bayramı tatilinin kamu çalışanlarına 9 güne uzatılmasının ardından artan hava sıcaklıklarıyla birlikte pek çok vatandaş tatil planı yapmaya başladı. 

Bayram tatiline sayılı gün kala tatillerin önemli bir maliyet unsuru olan akaryakıt fiyatlarında ise indirime gidildi.

Buna göre gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1,18 TL, benzinin litre fiyatına ise 1,23 TL indirim uygulandı. LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği gerçekleşmedi.

Akaryakıt fiyatlarında gerçekleşen indirim sonrasında güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul Avrupa yakasında motorin litre fiyatı 39,24 TL’den,

Benzinin litre fiyatı ise ortalama 40,20 TL’den satılmaya başlandı.

Bilindiği üzere akaryakıt fiyatları, serbest piyasa koşulları gereği dağıtım şirketi, il ve ilçelere göre küçük çapta farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple akaryakıt güncel fiyatlarını dağıtım şirketi, il ve ilçe bazlı olarak akaryakıt sekmemizden takip edebilirsiniz.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER OPEC, bu yıl küresel petrol talebinde artış bekliyor Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Heysem el-Gays, bu yıl küresel petrol talebinin günlük 2,2 milyon varil artmasını beklediklerini söyledi.
REKLAMI KAPAT X