Benzin ve motorinde indirim bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzin ve motorinde indirim bekleniyor
Doviz.com
06.06.2024 09:14

Benzin ve motorine yarından itibaren geçerli olmak üzere indirim gelmesi bekleniyor.

Brent petrol, OPEC+ grubunun kesintileri aşamalı olarak kaldırmaya başlama konusunda anlaşmaya varmasının etkisiyle 80 doların altına gerilerken; dolar kurunda ise sakir seyir sürüyor.

Brent petrol ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar da akaryakıt fiyatlarını takibe devam ediyor.

Akaryakıtta indirim beklentisi

NTV’nin aktardığına göre cuma gününden itibaren benzinde 1,25 TL, motorinde ise 1,21 TL indirim bekleniyor.

İndirimin gerçekleşmesi halinde benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,20 TL'ye, Ankara'da 41,16 TL'ye, İzmir'de 41,41 TL'ye gerileyecek.

İndirimle birlikte motorinin litre fiyatı da yaklaşık olarak İstanbul'da 39,24 TL'ye, Ankara'da 40,21 TL'ye, İzmir'de 40,55 TL'ye inecek.

İndirim öncesinde İstanbul'da dağıtım şirketi bazlı akaryakıt fiyatları ise şöyle:

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjide son bir yılın karnesini paylaştı “Enerjide Tam Bağımsız Türkiye” vizyonuyla yer altı ve yer üstü kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da bu kapsamda atılan adımları ve enerjide son bir yılın karnesini paylaştı.
REKLAMI KAPAT X