Benzin zammı pompaya yansıdı: Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzin zammı pompaya yansıdı: Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?
Doviz.com
16.08.2023 09:01

Benzin fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Peki gelen bu son zam sonrasında akaryakıt fiyatlarında son durum ne oldu? İşte detaylar..

Dolar kuru ve brent petrolün güçlü seyri sonrasında akaryakıt fiyatlarında da hareketlilik arttı.

Buna göre, 16 Ağustos Çarşamba günü gece saatleri itibarıyla benzine 1,55 liralık zam yapıldı. Benzine yapılan bu zam pompa fiyatlarına da yansıtıldı.

Öte yandan gece yarısı gelen zam sonrasında motorin fiyatları ile benzin arasındaki makas da yeniden kapandı.

Güncel pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litresi 38,31 liradan,

Benzinin litresi 37,69 liradan,

LPG'nin litresi de 16,49 liradan satılıyor.

Kaynak: Doviz.com – Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Profesör Orhan Kavak’tan dikkat çeken petrol açıklaması (Videolu) Dicle Üniversitesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, “Suriye’nin Hatay’dan başlayan sınırımızdan Irak’a kadar büyük alanda yayılmış olan bildiğimiz gibi mayınlı arazilerimiz var. O mayınlı araziler önümüzdeki süreçte temizlendiği zaman, orada sondajlar vasıtasıyla ciddi petrol rezervlerine ulaşmamız mümkündür” dedi.
REKLAMI KAPAT X