Benzine yeniden indirim geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzine yeniden indirim geliyor
Doviz.com
04.10.2023 09:16

Benzin fiyatlarına gelen son indirimin ardından perşembe gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde yeniden indirime gidilmesi bekleniyor.

Brent petrolün 96 dolar seviyelerinden gerilemesi sonrasında son olarak benzin fiyatlarına 1,90 TL’lik indirim yapılmıştı.

Benzin fiyatına yapılan son indirimin ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 40,11 TL’den, benzinin litre fiyatı 36,69 TL’den satılıyordu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Bu gelişmelerin ardından brent petrolün 90 dolar seviyesine kadar geri çekilmesi ile benzin fiyatlarına perşembe gününden itibaren yeni bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

Buna göre 5 Ekim tarihinden itibaren (00:01) benzin fiyatlarında litre başına 1,81 TL’lik indirim gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu indirimin gerçekleşmesi halinde motorin ile benzin arasında son zamanlarda kapanan makas yeniden 5 TL’nin üzerine çıkmış olacak.

Motorin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Rusya'dan akaryakıt ihracat yasağına ilişkin açıklama: "İstikrar sağlanıncaya kadar sürecek" Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, akaryakıt ihracat yasağını iç pazarda istikrar sağlanıncaya kadar devam ettireceklerini söyledi.
REKLAMI KAPAT X