Brent petrol haftalık kazançlarının bir kısmını geri verdi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol haftalık kazançlarının bir kısmını geri verdi
Doviz.com
07.03.2023 13:41

Brent petrol, Rusya arzına ilişkin belirsizliğin en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'den gelen karışık petrol verilerini dengelemesiyle, haftalık kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Brent petrol, bugün saat 13:30 itibarıyla %0,42 düşüşle 86,18 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise %0,15 düşüşle 80,34 seviyesinden işlem görüyor.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar bir notunda, petrol fiyatlarının gece boyunca yükselmesine arz endişelerinin sebep olduğunu belirtti.

Dhar ayrıca petrol fiyatlarını 2023 yılında etkileyebilecek en önemli faktörün, Rusya'nın petrol ve rafine ürün ihracatında yaşanacak kesinti olacağını aktardı.

Chevron Corp İcra Kurulu Başkanı Mike Wirth ise pazartesi günü Houston'da düzenlenen bir konferansta, Rus ham petrolünü ve ürünlerini taşıyan gemilerin artık yaptırım uygulamayan pazarlara ulaşmak için daha uzun mesafeler kat etmek zorunda olduğunu, bunun da küresel piyasayı beklenmedik bir arz kesintisine karşı savunmasız hale getirdiğini söyledi.

Reuters'in pazartesi günü yaptığı bir ankette ise ABD'de bu hafta açıklanacak olan ve 3 Mart'ta sona eren haftaya ait ham petrol ve ürün stoklarının azalması bekleniyor.

Daha önceki resmi Enerji Enformasyon İdaresi verileri dikkate alındığında ise bu düşüşün gerçekleşmesi durumunda bunun 10 hafta içindeki ilk düşüş olabileceği göze çarpıyor. 

Bir endüstri grubu olan Amerikan Petrol Enstitüsü'nün haftalık raporu salı günü, Enerji Enformasyon İdaresi'nin raporu ise çarşamba günü açıklanacak. Yatırımcılar petrol fiyatlarının kısa vadeli seyri hakkında fikir sahibi olabilmek için bu verileri yakından izleyecek.

REKLAMI KAPAT X