Brent petrol piyasalarda risk iştahının artmasıyla yükselişe geçti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol piyasalarda risk iştahının artmasıyla yükselişe geçti
Doviz.com
21.12.2022 12:46

Brent petrol, yatırımcıların risk iştahının arttığı bir ortamda ABD ham petrol stoklarındaki düşüşün de etkisiyle yükselişe geçti.

Brent petrol, %1,16 artışla 80,92 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise bugün saat 12:45 itibarıyla %0,72 artışla 76,78 seviyesinden işlem görüyor.

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarında beklentilerin üzerinde yaşanan gerilemeyle yükselişe geçti. Ancak Çin'de artan Covid-19 vakalarına ilişkin endişeler fiyatlardaki yükselişin sınırlı kalmasına sebep oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine atıfta bulunan piyasa kaynaklarına göre, ABD ham petrol stokları 16 Aralık'a kadarki haftada yaklaşık 3,1 milyon varil düşerken, Reuters anketine katılan dokuz analist stoklarda 1,7 milyon varil düşüş bekliyordu.

CMC Markets analisti Tina Teng, "Petrol stoklarındaki beklenenden daha yüksek yaşanan düşüş ve ABD'nin Stratejik Petrol Rezervini yeniden doldurma hamlesi petrol fiyatlarında önemli bir yükseliş faktörü oldu." dedi.

Teng ayrıca, OPEC+ grubunun petrol fiyatlarını desteklemek için arzı sıkı tutmaya devam edebileceğine işaret eden bu yorumlarının petrol fiyatlarının düşmesi önünde önemli bir engel olduğunu ancak Çin'de Covid-19 vakalarının artacağına dair yükselen endişelerin yükselişin kısıtlı kalmasına sebep olduğunu söyledi.

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman ise Suudi devlet haber ajansına verdiği bir röportajda, OPEC+ üyelerinin karar alma süreçlerinde siyaseti devre dışı bıraktığını söyledi.

Bakan, yoğun bir şekilde eleştirilen OPEC+ grubunun petrol üretimini kısma kararının ayrıca piyasanın ve sektörün istikrarını desteklemek için doğru bir karar olduğunu yineledi.

REKLAMI KAPAT X