Brent petrol üçüncü haftalık kazancına yöneldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Brent petrol üçüncü haftalık kazancına yöneldi
Doviz.com
06.04.2023 14:39

Bazı OPEC+ üyesi ülkelerin daha fazla üretim kesintisi kararı almasının ardından brent petrol fiyatları perşembe günü üçüncü haftalık kazancını elde etmeye hazırlanıyor.

Brent ve ABD ham petrolü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ olarak bilinen Rusya'nın da aralarında bulunduğu bazı müttefiklerinin pazar günü sürpriz bir şekilde üretim kesintisi kararı almasının ardından bu hafta %8'den fazla değer kazandı.

Ancak perşembe günü zayıf ABD ekonomik verilerinin ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırmasıyla petrol fiyatlarındaki yükseliş hız kesti.

Petrol brokeri PVM'den Stephen Brennock ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Petrol piyasasının yükseliş ivmesi duraklamış olabilir, ancak sıkılaşan arz zemini göz önüne alındığında yukarı yönlü potansiyel devam ediyor." dedi.

National Australia Bank analistleri Baden Moore ve Adam Skelton ise paylaştığı bir notta, "ABD ekonomik görünümündeki yavaşlama ABD petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturuyor, ancak petrol fiyatlarında çeyrek sonuna kadar daha fazla artış beklemeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişmelerin ardından brent ham petrolü bugün saat 14:30 itibarıyla %0,50 artışla 85,08 dolara çıktı.

ABD West Texas Intermediate ham petrolü ise %0,06 artışla 80,66 dolara çıktı.

Kutsal Cuma tatili nedeniyle cuma günü işlem yapılmayacağını söyleyen analistler ise günün geri kalan kısmında volatilitenin bu sebeple düşük kalabileceğini belirtti.

REKLAMI KAPAT X