Brent petrolde fiyatlar 'talep iyimserliğiyle' yükselişte

Okuma Süresi: 1 Dakika
Brent petrolde fiyatlar 'talep iyimserliğiyle' yükselişte
Doviz.com
18.05.2023 14:06

Brent petrol, ABD’nin yakıt talebine ilişkin iyimserlik ile bir önceki seansta yükseliş kaydettikten sonra, perşembe günü kazançlarını genişletti.

Buna göre, brent petrol saat 14:00 itibarıyla %0,21 artışla 76,88 dolardan işlem görürken, ABD'nin West Texas Intermediate (WTI) petrolü ise %0,08 düşüşle 72,77 dolardan fiyatlandı.

Talebin 2021'den bu yana en yüksek seviyelere çıkması nedeniyle ABD benzin stoklarındaki keskin düşüş ve ABD borç tavanı müzakerelerine ilişkin iyimserlik ile son olarak petrol fiyatları çarşamba günü 2 dolardan fazla yükselmişti.

ABD doları ise perşembe günü yedi haftanın zirvesine yakın seyrederek petrolü diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getirdi. ABD Merkez Bankası'nın yeni bir faiz artırımına gitme olasılığı da fiyatlar üzerinde baskı yaratan bir diğer unsur oldu.

Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar ise Fed'in haziran toplantısında faizleri artırma ihtimalini yaklaşık %20 olarak fiyatlarken, bir ay önce bu beklenti %20'lik bir indirim şeklindeydi.

ANZ Research ise perşembe günü yayımladığı bir notta, nisan ayı ABD ekonomik verilerinin gücünün yanı sıra borç tavanı müzakerelerine ilişkin iyimserliğin ve bölgesel bankacılık hisselerinin sağlığının bir gecede piyasanın yeni bir artırım beklentisini güçlendirdiğini söyledi.

Ancak bu gelişmeler, artan talep yönlü iyimser beklentiler karşısında brent petroldeki yükselişi sınırlandırmaktan öteye geçemedi.

REKLAMI KAPAT X