Goldman Sachs petrol tahminini korudu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs petrol tahminini korudu
Doviz.com
09.07.2024 16:28

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, brent petrol için fiyat tahmini üçüncü çeyrek için 86 dolarda tuttu.

Yatırım bankası Goldman Sachs, petrol piyasasına ilişkin bir rapor yayımladı.

Buna göre banka, Atlantik kasırga sezonunun rafine marjlarına yönelik yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirtmesine rağmen bu çeyrek için brent petrol fiyatının ortalama 86 dolar olmasını beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Uluslararası piyasalarda brent petrol bugün TSİ 16.25 itibarıyla yüzde 0,36 düşüşle 85,06 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler ise brent petrolde teknik olarak 86,60 ile 87,96 dolar aralığının direnç, 84,72 ile 83,88 dolar aralığının destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABER Rusya'dan yakıt fiyatlarının kontrol altında tutulması talimatı Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkede yakıt fiyatlarındaki artışın kontrol altında tutulması için Rusya Enerji Bakanlığı ve Federal Rekabet Servisi'ne talimat verdi.
İLGİLİ HABER Ticari araçların kayıt dışı akaryakıt alımına yakın takip Bakan Şimşek, 2025 yılından itibaren vergi mükelleflerine ait ticari araçlar için yürürlüğe girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’yle akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edileceğini belirterek, "Sistemin devreye alınmasıyla elle plaka girişi ve bu sayede usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak." dedi.
REKLAMI KAPAT X