IBRD'den deniz üstü RES çalışmaları için Türkiye’ye 7,9 milyon euroluk hibe

Okuma Süresi: 1 Dakika
IBRD'den deniz üstü RES çalışmaları için Türkiye’ye 7,9 milyon euroluk hibe
Doviz.com
26.10.2023 09:34

IBRD, Türkiye'ye deniz üstü RES saha geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere 7,9 milyon euro kaynak sağlayacak.

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Vakıf Fonu idarecisi sıfatıyla Türkiye’ye deniz üstü rüzgar enerjisi (RES) saha geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere 7,9 milyon euroluk hibe niteliğinde kaynak sağlayacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası andlaşmaya göre hibe, seçilen sahalarda riskleri ortadan kaldırarak ve kurumsal kapasiteleri güçlendirerek, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi üretimine yönelik yatırım potansiyelini geliştirmesine yardımcı olma amacı taşıyor.

Hibe ayrıca deniz üstü RES enerjisi saha geliştirme çalışmaları kapsamında, çevresel ve sosyal kısıt analizi, teknik, yasal, ekonomik analizler ve kapasite geliştirme gibi konularda kullanılacak.

Andlaşmada hibenin kapanış tarihi ise 31 Mayıs 2025 olarak belirtildi.

İLGİLİ HABER Avrupa, rüzgar enerjisinde Türkiye'yi güvenilir bir partner olarak görüyor Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, Türkiye'nin rüzgar enerjisinde iddialı hedefleri olduğunu belirterek, "Birçok AB'li şirket Türkiye'de rüzgar türbini üretimi yapıyor. Türkiye bizim için güvenilir bir partner." dedi.
REKLAMI KAPAT X