Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorin fiyatlarında indirim bekleniyor
Doviz.com
24.07.2024 08:51

Brent petrol ve dolar kurundaki geri çekilmenin ardından motorine indirim gelmesi bekleniyor.

Brent petrol ve dolar kurundaki değişim, akaryakıt fiyatları üzerinde de etkili olmaya devam ediyor.

Buna göre temmuz ayının başında 87 doların üzerine kadar çıkan brent petrol, bugün sabah saatleri itibarıyla 80 dolara kadar geriledi. 

Brent petrolde yaşanan gerilemenin yanında 33 TL’nin üzerini test eden dolar kuru da bugün saat 08.40 itibarıyla 32,80 TL’ye kadar indi.

Brent petrol ve dolar kurundaki geri çekilmenin ardından sektör temsilcileri ise 25 Temmuz 2024 tarihinden itibaren (00.01) motorinin litre fiyatına 1,59 TL indirim gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Beklenen indirim öncesinde motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 44,90 TL’ye, Ankara’da 45,68 TL’ye, İzmir’de 46,14 TL’ye satılıyor. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar, akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Rusya'da benzin ihracatı ağustosta tekrar yasaklanacak Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, benzin ihracatına yönelik yasağın 1 Ağustos'tan itibaren tekrar devreye gireceğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X