Motorinde dev zam bekleniyor ⛽

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinde dev zam bekleniyor ⛽
Doviz.com
10.02.2024 12:37

Motorin fiyatlarına salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde büyük bir zam gelmesi bekleniyor.

Dolar kuru ve brent petrolün güçlü seyri sonrasında benzinin litresine 96 kuruş, motorinin litresine 1 lira 39 kuruş zam yapılmıştı.

Akaryakıta gelen son zamların ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 41,70 liradan, benzinin litre fiyatı 39,39 liradan satılıyordu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, 13 Şubat Salı gününden itibaren (pazartesiyi salıya bağlayan gece) geçerli olacak şekilde motorinde 2 lira 55 kuruşluk zam bekleniyor.

Buna göre, gerçekleşecek zammın gece saatleri itibarıyla pompa fiyatlarına da yansıtılması planlanıyor.

Benzin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Barclays, yeni petrol ve gaz üretimi yatırımlarına finansmanı durduruyor İngiltere merkezli Barclays, yeni petrol ve doğal gaz üretimi ve ilgili altyapı yatırımlarına finansmanı durdurma, fosil yakıt üretimini artıran şirketlere finansmanı da kısıtlama kararı aldığını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X