Motorinde indirim furyası: Bir indirim daha geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinde indirim furyası: Bir indirim daha geliyor
Doviz.com
07.12.2023 11:50

Motorin fiyatlarına gece saatlerinde gelen indirimin ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde yeni bir indirim gelmesi bekleniyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında da hareketliliğin sürmesine yol açıyor. Buna göre son olarak motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren 1 lira 31 kuruş indirim yapılmıştı. Bu indirimin ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 36,24 TL, Ankara'da 36,92 TL, İzmir'de 37,13 TL, Adana'da 37,41 TL, Bursa'da 36,99 TL, Antalya'da 37,65 TL, Diyarbakır'da 37,62 TL ve Trabzon'da 37,30 TL olmuştu.  (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Sektör kaynaklarının aktardığına göre motorine gelen bugünkü indirimin ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde 88 kuruşluk yeni bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

Benzin ve LPG fiyatlarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER ABD'nin ticari ham petrol stokları beklentilerin aksine azaldı ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla yaklaşık 4 milyon 600 bin varil azaldı.
REKLAMI KAPAT X