Motorinde yeni zam bekleniyor!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinde yeni zam bekleniyor!
Doviz.com
27.01.2024 12:12

Brent petrolün 83 doların üzerine çıkması sonrasında salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarında artışa gidilmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim devam ederken son olarak 20 Ocak tarihinde motorin fiyatlarına 1,16 TL'lik zam uygulanmıştı.

Motorine gelen son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 40,23 TL’den, benzinin litre fiyatı 38,35 TL’den, LPG’nin fiyatı da 20,40 TL’den satılıyordu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Motorin fiyatlarındaki yeni artış beklentisi

Dolar/TL’nin kademeli olarak yükselişini sürdürmesi ve brent petrolün 83 doların üzerine çıkması sonrasında ise Foreks Haber’in sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre 30 Ocak 2024 tarihinden itibaren (pazartesi gününü salıya bağlayan gece) motorinin litresine 1,38 TL’lik zam gelmesi bekleniyor.

Benzin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Gabar’da günlük petrol üretiminde rekor kırıldı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da toplam 28 kuyuda yapılan günlük petrol üretiminin 35 bin 61 varille rekor düzeye çıktığını, yıl sonu hedefinin ise günlük 100 bin varil olarak belirlendiğini duyurdu.
Etiketler: motorin zam beklenti
REKLAMI KAPAT X