Motorinin ardından gözler benzin zammında

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinin ardından gözler benzin zammında
Doviz.com
15.08.2023 08:30

Motorin fiyatlarına gelen son zammın ardından çarşamba gününden itibaren benzin fiyatlarında da artışa gidilmesi bekleniyor.

Dolar/TL ve brent petrolün güçlü seyrini sürdürmesi sonrası son olarak 11 Ağustos Cuma günü motorin fiyatlarına 1,80 TL zam gelmişti.

Motorin fiyatına gelen son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 38,30 TL’den, benzinin litre fiyatı 36,12 TL’den satılıyordu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise benzin fiyatlarına çarşamba gününden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Buna göre, 16 Ağustos tarihinden itibaren (00:01) benzin fiyatlarında litre başına 1,54 TL’lik zam uygulanması bekleniyor.

Motorin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

REKLAMI KAPAT X