Petrol fiyatlarında sürpriz kesinti kararı sonrası ani yükseliş

Okuma Süresi: 2 Dakika
Petrol fiyatlarında sürpriz kesinti kararı sonrası ani yükseliş
Doviz.com
03.07.2023 13:16

Haftanın ilk işlem gününde en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın arz kesintisini ağustos ayına kadar uzatacağını açıklamasının ardından brent petrol fiyatlarındaki yükseliş hızlandı.

En büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, bugün yaptığı açıklamada, günlük bir milyon varillik gönüllü kesintisini ağustos ayını da kapsayacak şekilde bir ay daha uzatacağını duyurdu.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın aktardığına göre, yapılacak kesinti ile üretim ağustos ayında 9 milyon varil/gün seviyesine inecek. Böylelikle bu kesinti sonrasında son yıllarda görülen en düşük üretim gerçekleşecek.

Suudi Arabistan’ın ardından Rusya’nın da ağustos ayında petrol arzını kısması bekleniyor.

Rusya Başbakanı Yardımcısı Aleksander Novak da, konuyla ilgili açıklamasında, Rusya'nın global pazarlara petrol ihracatını azaltarak arzı kısacağını bildirdi.

Novak'ın verdiği bilgiye göre Ağustos ayında ihracat 500 bin varil/gün azaltılacak.

Küresel petrol piyasasında yaşanan bu arz sıkışıklığı ise petrol fiyatlarının yükselişine destek olarak, brent petrolün varil fiyatının saat 13.00 itibarıyla yüzde 1,24 artışla 76,25 dolar seviyesinden işlem görmesine sebep oldu.

Benzin fiyatlarında zam bekleniyor

Dolar/TL'de değer kayıplarının devam etmesi sonrasında ise sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzin fiyatlarına salı gününden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

Buna göre, 4 Temmuz'dan itibaren (00:01) benzinin litre fiyatında 2,11 TL'lik bir zam uygulanması bekleniyor.

İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel akaryakıt fiyatlarına akaryakıt sekmemizden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Doviz.com - Akaryakıt Fiyatları

İLGİLİ HABER Bayram sonrası benzin fiyatlarında dev zam bekleniyor Dolar kurunun tarihi yüksek seviyelere çıkmasının etkisiyle benzin fiyatlarına salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde zam gelmesi bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X