Türkiye'nin ikinci nükleer santrali için Rosatom devrede

Okuma Süresi: 1 Dakika
Türkiye'nin ikinci nükleer santrali için Rosatom devrede
Doviz.com
28.02.2024 16:55

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye’ye ikinci nükleer santral inşası için Enerji Bakanlığı ile görüşmeler yürüttüklerini açıkladı.

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’nda konuşan Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, "Yeni santral inşasının bize emanet edilmesi için siyasi karar alındığını açıkça dile getirildi” ifadelerini kullandı.

Yeni nükleer santral konusunda Türk tarafıyla çok aktif müzakereler gerçekleştiğinin de altını çizen Lihaçev, her iki tarafın da projenin teknik detaylarını, yönetim sistemi ve ekonomik parametrelerini görüştüğünü söyledi.

Lihaçev ayrıca Sinop’taki sahanın Akkuyu Nükleer Santrali’nin “ikizinin” inşasına izin veren bir bölge olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER Erdoğan: Sinop'ta inşa edilecek nükleer santralden Yunanistan'a imkan tanıyabiliriz Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş birliğini sadece enerji alanında değil nükleer enerji dahil tüm alanlarda geliştirmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, "Mesela bizim Sinop’ta inşa edilecek nükleer santralimizin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıyabiliriz" dedi.
REKLAMI KAPAT X