Cari açık verileri sonrası dolar ve euro geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Cari açık verileri sonrası dolar ve euro geriledi
Doviz.com
11.10.2017 09:11

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomiye ilişkin olumlu öngörüleri ve Katalonya'da bağımsızlık ilanının ertelenmesi ile güne yükselerek başlayan dolar ve euro, cari açık verilerinin beklenenden düşük çıkması ile geriledi.

ABD ile vize krizinin patlamasıyla, kısa sürede yüzde 5.0 dolayında tırmanan ve gerginliğin azalmasıyla da eski düzeylerine doğru inişe geçen dolar şu sıralar 3,6917 seviyelerinden işlem görürken euro ise 4,3679'dan işlem görüyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, cari işlemler açığı, Ağustos'ta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla 171 milyon dolar azalarak 1 milyar 237 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Böylece 12 aylık cari işlemler açığı 36 milyar 972 milyon dolar oldu.

Temmuz ayı açığı ise 5.12 milyar dolardan 5.15 milyar dolara revize edildi.

IMF'nin dün açıklanan küresel görünüm raporunda, dünya ticareti ve yatırımlarındaki artış eğilimine bağlı olarak küresel ekonomik büyüme tahminlerinin artırılması piyasalarda risk iştahını destekledi.

Bunun yanında, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve diğer bölgesel liderlerin, İspanya yüksek mahkemesinin aksi yöndeki kararına karşın toplanan Katalonya Parlamentosu'nda "bağımsızlık bildirgesi" imzalamasına karşın "bağımsızlık ilanı"nı ertelemesi de euroyu güçlendirdi.

 

REKLAMI KAPAT X