2008 krizini öngören ekonomistten resesyon tahmini

Okuma Süresi: 1 Dakika
2008 krizini öngören ekonomistten resesyon tahmini
Doviz.com
22.11.2023 10:54

2006 yılında yazdığı "Konut balonu muhtemelen patlayacak" makalesi ile tanınan ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir öngörüde bulundu. Buna göre şu anda en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu düşünen Shilling, ABD ekonomisinin resesyon tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

2008 finansal krizini öngören ABD’li ekonomist Gary Shilling yeni bir uyarıda bulundu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre yatırım podcasti The Julia La Roche Show’a katılan Shilling, "Şu anda en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu düşünüyorum" dedi.

Shilling, 2008’de birçok Wall Street bankasını çökerten ve küresel mali krize yol açan temerrütlere atıfta bulunarak, "Bu ipotekli konut kredisi çılgınlığı kadar büyük değil ama bence çatlamaya başlayan bir balon" şeklinde konuştu.

"En büyük sorunlardan biri vadelerin yaklaşıyor olması"

Pandeminin ardından yaygınlaşan ve pek çok şirkette model olarak uygulanan uzaktan veya hibrit çalışmanın ticari gayrimenkulleri etkileyeceğini belirten Shilling, “Şimdi boş olan ofis binaları var ve sorunlardan biri bu ofis binalarının vadelerinin yaklaşıyor olması" diye konuştu.

"Mortgage kredisi verenler ya kredileri yenilemek istemiyor ya da bunu yapmak için çok daha yüksek faiz oranları istiyorlar" diyen Shilling'e göre ayrıca ABD borsaları sert düşüşle, ekonomi ise resesyonla karşı karşıya.

REKLAMI KAPAT X