2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün yapılacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün yapılacak
Doviz.com
09.01.2023 09:06

2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün Beştepe'de yapılacakken toplantıda EYT, sözleşmelilere kadro düzenlemesi ve 7. Yargı Paketi için meclis çalışma takviminin gündeme alınması bekleniyor.

NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine toplantısında çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi ele alınacak.

Gündemde ise emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması bulunuyor.

Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşülmesinin ardından ise Genel Kurul sürecinin başlaması bekleniyor. Bunun ardından ise 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de hazırlanan yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler ise 1 yıl aday memur olacaklar.

Kabine Toplantısı'nın gündeminde olması beklenen bir diğer konu ise 7. yargı paketi. Bu düzenleme ile 'çat kapı' haciz işleminin tarihe karışması bekleniyor.

Toplantının konulardan birinin de enflasyonla mücadele olması bekleniyor. Bu doğrultuda enflasyondaki düşüş için yol haritası hazırlanması gündem konuları arasında yer alıyor.

REKLAMI KAPAT X