50 yaş üstü çalışanlar yeniden işverenlerin gözdesi olmaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
50 yaş üstü çalışanlar yeniden işverenlerin gözdesi olmaya başladı
Doviz.com
20.03.2024 12:38

Ücret konusunda daha dengeli bir tutuma sahip ve iş yeri ile daha uyumlu hareket edebilen 50 yaş ve üzeri çalışanlar yeniden işverenlerin gözdesi olmaya başladı.

Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page Türkiye Direktörü Fatih Cömert, 50 yaş üstü deneyimli çalışanların zengin bilgi birikimi, uyum yeteneği ve özverileriyle iş yerlerine istikrarlı bir katkı sağladığına dikkati çekerek, “Avrupa’da binlerce iş arayan çalışanla yaptığımız son anketin verileri, yaşı daha büyük çalışanların yetenek ve deneyimlerinden yararlanabilen şirketlerin nasıl avantajlar sağladığını gösteriyor.” dedi.

50 yaş üstü çalışanlar değişimden hoşlanıyor

Micahel Page anketinin sonuçları ise 50 yaş üstü çalışanların yüzde 62'sinin aktif bir şekilde kariyerlerinde gelişim sağlama fırsatı arayışında olduğunu gösterdi.

Bu yaş grubundaki pek çok çalışan, ortak çalışma masaları konsepti de dahil olmak üzere günümüzün çalışma tarzlarına kolay adapte oluyor. Sadece yüzde 16'lık küçük bir kesim bu fikre sıcak bakmıyor.

Öte yandan, 50 yaş üstü çalışanlar, diğer yaş gruplarına göre daha az sıklıkta maaş artışı talep etme eğiliminde oluyor ve ücret konusunda daha dengeli ve gerçekçi bir yaklaşım sergiliyor.

Karşılıklı mentorlük

Yaşı daha büyük olan çalışanların yüzde 56'sı ‘liderlik ve yeni zorluklarla başa çıkma konusunda istekli görünüyor. Liderlik rollerine karşı olan ilgileri, çoğu zaman kendilerinden daha genç olan çalışma arkadaşlarınınkinden de daha fazla ve bu da onları mentorluk noktasında önemli bir kaynak haline getiriyor.

Daha genç çalışanlar ise teknoloji gibi alanlarda daha kıdemli çalışma arkadaşlarına yardımcı olarak herkesin birbirinden bir şeyler öğrendiği ve karşılıklı saygının yeşerdiği bir ortam yaratılmasına destek oluyor.

İLGİLİ HABER "Zorla çalıştırmadan elde edilen kazanç, yılda 236 milyar dolar" Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir rapora göre, zorla çalıştırmadan elde edilen yasa dışı kazançlar yılda 236 milyar doları buluyor.
REKLAMI KAPAT X