7 AB ülkesi, ABD ile sübvansiyon yarışına girilmesi konusunda uyarıda bulundu

Okuma Süresi: 1 Dakika
7 AB ülkesi, ABD ile sübvansiyon yarışına girilmesi konusunda uyarıda bulundu
Doviz.com
31.01.2023 16:22

Çek Maliye Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, bloğun kuzey ve doğusundaki yedi Avrupa Birliği üye ülkesinin Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis'e mektup yazarak, ABD ile sübvansiyon yarışına girilmesi konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı.

Bakanlık ise Der Spiegel dergisinde daha önce yer alan ve Estonya, Finlandiya, Avusturya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Slovakya maliye bakanlarının Dombrovskis'e mektup yazarak "açık piyasa başarısızlıklarıyla gerekçelendirilmeyen" şirketlere yönelik çok geniş kapsamlı mali desteğin tehlikeli bir "sübvansiyon yarışına" yol açabileceğini söylediklerini belirten bir haberi doğruladı.

Çek Maliye Bakanı Zbynek Stanjura da "ABD ile bir ticaret savaşını tırmandırmanın" yanlış olacağını söyledi.

Stanjura, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Misilleme niteliğinde korumacı tedbirlerin alınması AB ülkelerinin mali istikrarını tehdit edecek ve iç pazarın bozulmasına yol açacaktır" ifadelerini kullandı.

Stanjura ayrıca "ABD tarafıyla adil bir rekabet ortamınının korunması için uzlaşmacı bir çözüm bulmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

AB aralık ayında yaptığı açıklamada ise ABD Enflasyonu Düşürme Yasası'nın AB'li işletmeleri cezbederek Avrupalı şirketleri dezavantajlı duruma düşüreceğinden korktuğu gerekçesiyle yatırım kaçışını önlemek için devlet yardımı kurallarını genişleteceğini söylemişti.

Etiketler: abd AB sübvansiyon
REKLAMI KAPAT X