8 saat süren Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
14.06.2023 22:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 saat süren Kabine toplantısının ardından asgari ücrette her tarafın içine sinecek bir karar alacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki toplantı saat 14.30'da başlarken, yaklaşık 8,5 saat süren toplantıda her bakan ayrı ayrı sunum yaptı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ise basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"6 Haziran'daki toplantımızın ardından yeni Kabine üyelerinin de yemin etmesiyle görevimize devam ediyoruz. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadroları oluşturuyoruz. Seçim belirsizliğinin sandıkların kapanmasıyla birlikte geride bırakılması çok önemli bir başarıdır. Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs'taki iradesiyle eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiş, parlamenter sistem tartışmaları açılmamak üzere kapanmıştır.

Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzda sivil bir anayasa olsun istiyoruz. Türkiye böyle bir siyasi atmosfere artık kavuşmuştur. Türkiye artık yeni bir lige yükselmiştir. Görev süremiz boyunca Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye'yi sivil bir anayasa ile buluşturmaya çalışacağız.

Bakan arkadaşlarımızı kendi alanlarında yetkin ve vizyoner isimlerinden belirledik. Eser ve hizmetlerimizin üzerine yenilerini koymak istedik. Geçen hafta emekli ve çiftçilerimizle ilgili müjdelerimizi söylemiştik. Bundan sonra da çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'yi kalkındırmak isteyen kim varsa yanında olmaya devam edeceğiz. Biz bu milletin hizmetkarıyız.

Engelli aylıkları bayramdan önce yatırılacak

Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz.

Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başladı. Her tarafın içine sinecek bir hayırlı karar alacağız. Memur maaş zamlarıyla ilgili Meclis'te görüşmeler yapacağız.

Kadınlar yeni dönemimizde de her alanda öncü rol oynamaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılı ülkemiz kadınlarının omzunda yükselecektir. Tayin ettiğimiz hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Kime neyi taahhüt ettiysek hepsini tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz. Açıkladığımız projelerin zamanında bitirilmesine hassasiyet göstereceğiz.

Deprem bölgesine yeni sanayi alanları

Yaşadığımız deprem felaketine rağmen hizmet siyasetimize devam ettik. Gözümüz ve kulağımız oradaki kardeşlerimizledir. Bugüne kadar 65 milyar lira nakdi yardım yaptık. Bir an önce yuvalarına kavuşmalarını istiyoruz.

Depremde zarar gören sanayi sitelerinin hasar tespitlerini tamamladık. Ekonominin canlanması amacıyla iş dünyasına desteklerimizi artırdık.

Şimdi yeni adım atıyoruz. 2430 hektarlık alanı sanayi sahası olarak ayıracağız. Yeni sanayi alanlarımızın deprem bölgesindeki kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

REKLAMI KAPAT X