AB Merkez Bankası : "Politika Değişiklikliği Mesajı Vermek İçin Henüz Erken"

Okuma Süresi: 1 Dakika
AB Merkez Bankası :
Doviz.com
23.02.2018 11:52

AB Merkez Bankası, Yönetim Konseyi’nin geçen ay yaptığı toplantının tutanaklarını Perşembe günü yayımladı.   Yayımlanan toplantı tutanakları, Konsey  üyelerinin  bankanın politikalarında hiçbir değişiklik yapılmaması gerektiğini savundukları ve normalleşmeye başlama mesajları vermek için henüz çok erken olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.

 

Bir sonraki toplantısını 8 Mart’ta yapacak olan Konsey, bankanın para politikasında ayarlamalar yapmaya bu yıl içinde başlayabileceği görüşünde.  Ancak, Konsey üyeleri enflasyonun henüz istenilen rotaya girmediğini düşünüyor ve herhangi bir politika değişikliğinde piyasaların savrulacağından endişe ediyor. 

 

Tutanaklarda, “Bu noktada iletişim dilinde değişikliklik yapmanın henüz çok erken olduğu,” belirtilerek, “para politikasının aynen devam etmesi ve ani ve düzensiz ayarlamalardan kaçınılması gerektiğinin, ” ifade edilmesi  AB Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyelerinin para politikasında değişiklik yapmaya  başlama konusunda aceleci olmadıklarını ortaya koydu.

 

Toplantı tutanakları, bazı üyelerin parasal genişleme eğiliminin terkedilmesi gerektiği görüşünü savunduklarını ancak Konseyin bunun için biraz erken olduğu konusunda mutabakata vardığını ortaya koyarken,  AB Merkez bankasının politika değişikliğine, “gerektiğinde tahvil alımlarını artırma” yaklaşımını terk etmekle başlayacağının sinyallerini veriyor.

 

Analistler, AB Merkez Bankası Yönetim Koneyi’nin,  8 Mart’ta yapacağı toplantıda 3 yıldır devam eden parasal genişleme politikasında değişiklik yapma kararı alacağını  düşünüyorlar.

 

REKLAMI KAPAT X