AB'nin Çinli elektrikli araçlara getireceği ek vergi oranı belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
AB'nin Çinli elektrikli araçlara getireceği ek vergi oranı belli oldu
Doviz.com
12.06.2024 13:46

Avrupa Birliği Komisyonu, Çin'den gelen elektrikli araçlara yüzde 38,1'e varan oranda gümrük vergi uygulayacağını duyurdu.

Avrupa Komisyonu, Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yüzde 38,1'e varan oranlarda geçici vergi uygulayacağını duyurdu. Bu kapsamda AB Komisyonu, temmuz ayına kadar yürürlüğe girmesi muhtemel ek gümrük vergilerde oranların BYD için yüzde 17,4, Geely için yüzde 20 ve SAIC için yüzde 38,1 olacağını söyledi.

Öte yandan Komisyon, soruşturmada iş birliği yapan diğer şirketlere yüzde 21, iş birliği yapmayan şirketlere ise yüzde 38,1 oranında gümrük tarifesi uygulanacağını bildirdi.

Çin ise misilleme yapmaya hazır olduğunun sinyalini vererek tarım, havacılık ve büyük motorlu araçlara yönelik tedbirler almakla tehdit etti.

Çinli araç üreticisi Nio ise karara ilişkin, "Gümrük vergileri küresel elektrikli araç ticaretini engellemek için bir strateji olarak kullanılmamalı" açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABER Sektör temsilcisi yorumladı: Çin'den ithal edilen araçlara getirilen ek vergi piyasayı nasıl etkiler? Ticaret Bakanlığı'nın Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi getirmesi sonrasında kararın otomotiv piyasasını nasıl etkileyebileceği merak konusu oldu. Cardata Genel Müdürü Hüseyin Yalçın da kararın otomotiv sektörüne etkisini yorumladı.
REKLAMI KAPAT X