AB üyeleri enerji piyasası reformu üzerinde uzlaşı sağladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
AB üyeleri enerji piyasası reformu üzerinde uzlaşı sağladı
Doviz.com
18.10.2023 10:53

İspanya Enerji Bakanı, Fransa ile Almanya arasındaki görüş ayrılıklarının giderildiğini belirterek, AB üyelerinin enerji piyasası reformu üzerinde uzlaşı sağladıklarını bildirdi.

İspanya Enerji Bakanı Teresa Ribera, gazetecilere yaptığı açıklamada, enerji piyasası reformu üzerinde oy birliğinin sağlandığını sadece Macaristan’ın çekimser kaldığını belirtti.

Üzerinde anlaşılan yeni kurallar, tüketicileri değişken enerji piyasalarından korumak için daha uzun vadeli, sabit fiyatlı sözleşmelere geçmeyi amaçlıyor. Ayrıca yeni yenilenebilir enerji projeleri için yatırım ortamının iyileştirilmesi ve böylece bloğun enerji güvenliğinin arttırılması da hedefleniyor.

Varılan anlaşma ise enerji projelerini desteklemek için devlet yardımının nasıl kullanılabileceğini açıklayan yasanın bir bölümüne odaklanıyor.

Görüşmeler, özellikle Almanya'nın planın rekabeti bozabileceği ve ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer filosuna sahip olan Fransa'yı kayırabileceği yönündeki endişeleri nedeniyle aylardır durma noktasına gelmişti.

REKLAMI KAPAT X