ABD 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi son 16 yılın en yüksek seviyesinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi son 16 yılın en yüksek seviyesinde
Doviz.com
23.10.2023 13:45

ABD'nin 10 yıllık tahvil getirisi Fed'in yüksek faiz oranlarını sürdüreceği beklentilerinin etkisiyle 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ABD’nin 10 yıllık tahvili getirisi 9 baz puan artışla 16 yıldan bu yana ilk kez yüzde 5'i aştı.

Getiri bu ay, bazı Fed yetkililerinin beklenenden güçlü gelen ABD verileri karşısında şahin açıklamalarda bulunmasıyla 40 baz puandan fazla arttı.

Fed Başkanı Jerome Powell ise geçen hafta yaptığı açıklamada, kasım toplantısında faiz oranlarını sabit tutma eğiliminde olduklarını ancak dirençli bir ekonominin enflasyon risklerini körüklemesi durumunda tekrar faiz artırımına açık olacaklarını belirtmişti.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell’dan ek faiz artışı mesajı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, güçlü ekonomiye ilişkin kanıtların ek faiz artışını gerektirebileceğini belirterek, Fed’in faiz politikasında ‘temkinli’ biçimde ilerlediğini söyledi.

Küresel tahvil göstergesinin yüzde 5'lik psikolojik seviyenin üzerine çıkması, yatırımcıların, Fed ve diğer merkez bankalarının, faiz artırımlarını yakında durdursalar bile, yapışkan enflasyon ortamında borçlanma maliyetlerini hızlı bir şekilde azaltma ihtimalinin düşük olduğu varsayımını gösteriyor.

TD Securities stratejistleri Gennadiy Goldberg ve Molly McGown ise yayımladıkları bir notta, “Yakın vadede seviyeler cazip görünse de, yatırımcılar teknik zayıflığın ortasında düşen bıçağı yakalamak yerine muhtemelen katalizörleri (jeopolitik riskler veya yavaşlayan veriler gibi) beklemeye devam edecekler.” dedi.

Etiketler: abd tahvil faizi fed faiz
REKLAMI KAPAT X