ABD bankalarından resesyon uyarısı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD bankalarından resesyon uyarısı
Doviz.com
07.12.2022 17:17

ABD'nin köklü bankaları, enflasyonun tüketici talebini tehdit etmesi sebebiyle gelecek yıl daha da kötüleşen bir ekonomiye hazırlanılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

JPMorgan Chase & Co İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon, tüketicilerin ve şirketlerin iyi durumda olduğunu ancak ekonomi yavaşladıkça ve tüketicilerin harcama gücü azaldıkça bunun uzun sürmeyebileceğini belirtti.

Dimon, "Bunlar ekonomiyi rayından çıkarabilir ve insanların endişelendiği resesyona neden olabilir." dedi.

Dimon ayrıca, Fed'in gösterge faiz oranlarını %5 seviyesine yükselttikten sonra üç ila altı ay ara verebileceğini, ancak bunun yüksek enflasyonu engellemek için yeterli olmayabileceğini söyledi.

Bank of America CEO'su Brian Moynihan ise yatırımcılarına banka araştırmasının 2023'ün ilk çeyreğinde negatif büyüme gösterdiğini, ancak daralmanın hafif olabileceğini söylemişti.

ABD Merkez Bankası (Fed) ise, geçtiğimiz ay üst üste dördüncü toplantısında faiz oranlarını 75 baz puan artırarak %3,75-4 seviyesine yükseltmişti. Ancak Fed Başkanı Powell, bir sonraki toplantıda daha küçük artışlara gidilebileceğini açıklamıştı.

ABD borsa endekslerinin vadeli işlemleri ise resesyon korkularının artmasıyla düşüşe geçti.

Köklü banka hisseleri de, üst düzey bankacıların ekonomiye yönelik riskleri özetlemesinin ardından keskin bir düşüş yaşadı.

Bank of America %4'ten fazla değer kaybederken; Goldman Sachs Group Inc ve Morgan Stanley %2'den fazla, Citigroup Inc (C.N) ise %1'den fazla değer kaybetti.

Etiketler: resesyon enflasyon abd
REKLAMI KAPAT X