ABD Başkanı Joe Biden, COVID-19’a yakalandı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD Başkanı Joe Biden, COVID-19’a yakalandı
Doviz.com
18.07.2024 11:03

ABD Başkanı Joe Biden’ın korona virüs testi pozitif çıktı. Yaşı nedeniyle başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki baskılarla karşı karşıya olan Joe Biden'ın karantinaya gireceği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve önümüzdeki seçimlerde Demokratların başkan adayı olan Joe Biden'ın korona virüs testi pozitif çıktı.

Hafif semptomlar gösteren 81 yaşındaki Biden'ın karantinaya gireceği açıklandı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, Biden'ın Delaware'deki evine uçacağını ve "kendini izole ederek, bu süre zarfında tüm görevlerini tam olarak yerine getirmeye devam edeceğini" söyledi.

Haberin ilk olarak UnidosUS Başkanı ve CEO'su Janet Murguia tarafından paylaşıldığı, Murguia'nın Las Vegas'taki grubun kongresinde misafirlere, başkanın üzgün olduğunu ve COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle kongrede yer alamayacağını söylediği belirtildi.

Biden'ın doktoru Dr. Kevin O'Connor ise Biden'da "üst solunum yolu semptomları, burun akıntısı ve öksürük, genel halsizlik" gibi belirtiler olduğunu söyledi. Testin pozitif çıkmasının ardından Biden'ın tedavisine antiviral ilaçlarla başlandı.

Biden, kasımda yapılacak seçimler öncesinde seçmenleri harekete geçirmek amacıyla çarşamba öğleden sonra Las Vegas'taki UnidosUS etkinliğinde konuşacaktı ancak testinin pozitif çıkmasının ardından Delaware'e uçmak üzere havaalanına gitti.

Biden, Air Force One'a binerken gazetecilere kısaca açıklama yaparak, "İyi hissediyorum" dedi.

Öte yandan Biden’ın, Air Force One'a yürürken maske takmadığı da görüldü.

COVID-19 aşısı olan Biden hastalığa ilk kez yakalanmıyor. Biden ilk olarak Temmuz 2022’de korona virüse yakalanmış, aynı ay içinde iyileşmişti. 30 Temmuz'da testi bir kez daha pozitif çıkan Biden’ın 7 Ağustos'ta iyileştiği açıklanmıştı.

ABD’de virüs vakaları artıyor

ABD'de sağlık yetkilileri, COVID-19'dan acil servise başvuranlar ve hastaneye yatırılanların sayısında son zamanlarda artış olduğunu bildirdi. Ayrıca, ülkenin çoğunda, özellikle güneybatısında pozitif test sonuçlarında belirgin bir artış yaşandığı da aktarıldı.

İLGİLİ HABER 'Büyük seçim yılında' mali patinaj riski uyarısı IMF tarafından hazırlanan son raporda, 88 ülkede yıl içinde seçimlerin yapıldığı veya yapılacağı 2024'ün 'büyük seçim yılı' olarak adlandırıldığı belirtilerek, ciddi mali patinaj risklerinin bulunduğu vurgulandı.
REKLAMI KAPAT X