ABD'de 4 banka “antitröst davasında" uzlaşmaya gitti

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de 4 banka “antitröst davasında
Doviz.com
24.08.2023 12:50

İsviçre merkezli UBS ve ABD merkezli Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley bankaları, ABD'de “antitröst” davasında yatırımcılara yaklaşık 500 milyon dolar ödemeyi kabul ederek uzlaşmaya gitti.

ABD’de federal mahkemeye yapılan başvuruya göre, UBS, Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley yatırımcılar tarafından açılan hisse senedi kredi piyasasında rekabeti engellemek için komplo kurmakla suçlandıkları antitröst davasından kurtulmak için 499 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ancak söz konusu anlaşma hakimin onayını gerektiriyor.

Söz konusu bankaların risk, maliyet ve daha fazla dava açmanın getireceği rahatsızlıktan kaçınmak için davacılarla uzlaşmaya vardıkları değerlendiriliyor. Bu yıl UBS tarafından devralınan Credit Suisse, geçen yıl buna ilişkin bir davada 81 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Bank of America’ya açılan dava ise halen devam ediyor.

Ne olmuştu?

UBS, Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Morgan Stanley, yatırımcılar tarafından hisse senedi kredi piyasasındaki rekabeti baskılamakla suçlanıyordu.

REKLAMI KAPAT X