ABD’de Açık Pozisyon ve Personel Değişim Oranı Beklentiyi Aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de Açık Pozisyon ve Personel Değişim Oranı Beklentiyi Aştı
Doviz.com
17.03.2018 17:37

ABD Çalışma Bakanlığı'na bağlı İşgücü İstatistİkleri Bürosu (BLS) tarafından Cuma günü yayımlanan  Ocak 2018 Açık Pozisyon ve Çalışan Değişim Oranı raporuna göre Ocak ayında Açılan Pozisyon sayısı bir önceki aya göre %11,3 artışla 5,67 milyondan 6,31 milyona yükselerek, 5,89 milyon olan beklentiyi aştı.   Aynı dönemde İşe Alımlar ve İşten Ayrılmalar ise bir önceki aya göre fazla değişmeyerek sırasıyla 5,6 ve 5,4 milyon seviyelerinde seyretti. 

 

Kısaca JOLTS olarak bilinen, Açık Pozisyon ve Çalışan Değişim Oranı raporuna göre Ocak ayında İşten Ayrılanlar kategorisini oluşturan, işten çıkma ve işten çıkarılma veya işten atılma  oranlarındaki artış  bir önceki aya göre değişmeyerek sırasıyla, %2,2 ve %1,2 oldu.  

 

Raporda, tarım dışı sektörlerde açılan pozisyonlar, işe alımlar ve işten ayrılmaların  sayısı ve oranları ile bunların sektörlere ve coğrafi bölgelere göre dağılımları  yer alıyor. 

 

2017 yılında işe alınanların sayısı 65.3 milyona,  işten çıkanların sayısı ise  38.2 milyona yükselirken, işten çıkarılanlar ve atılanların sayısı ise hafif bir artışla 20,7 milyona yükseldi.   

 

Açılan  Pozisyonlar

Ocak ayının son iş günü itibariyle açılan pozisyonların sayısı bir önceki aya göre %4,1 veya 645.000 artışla 6,31 milyonluk rekor seviyeye  yükseldi.   

 

İşe Alımlar

Ocak ayında işe alınanların sayısı bir önceki aya göre önemli bir değişim göstermeyerek 5,6 milyon,  işe alım oranı da  %3,8 olarak belirlendi. 

 

İşten Ayrılmalar

İşten çıkanlar,  işten çıkarılan ve atılanların oluşturduğu bu kategori personel değişimi olarak değerlendiriliyor.  Ocak ayında işten ayrılanların sayısı ve oranı bir önceki aya göre hafif değişerek sırasıyla 5,4 milyon ve %3,7 olarak belirlendi. 

 

Ocak ayında işten çıkanların sayısı ve oranı bir önceki aya göre sırasıyla, 3.3 milyon ve %2,2 olurken, işten çıkarılan ve atılanların sayısı ve oranı da 1,8 milyon ve %1,2 oldu. 

 

İstihdamda Net Değişim

İşe alımlar ve işten ayrılmalar arasındaki fark istihdamdaki net değişimi gösterir.  Ocak 2018 sonuna kadar geçen  12 aylık dönemde 65.4 milyon kişi  işe alınırken,  63.2 milyon kişi de işten ayrıldı ve bunun sonucunda net 2,1 milyon istihdam sağlandı.

Etiketler: abd
REKLAMI KAPAT X