ABD'de 'Black Friday' satışları bu yıl enflasyona rağmen rekor kırdı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD'de 'Black Friday' satışları bu yıl enflasyona rağmen rekor kırdı
Doviz.com
28.11.2022 15:33

Black Friday satışlarında bu yıl enflasyona rağmen ABD'li tüketiciler rekor bir harcama gerçekleştirdi.

Perakendecilerin web sitelerindeki satışları takip eden veri takip platformu Adobe'ye göre, tüketiciler bu yıl Black Friday döneminde 9,12 milyar dolarlık rekor bir online alışveriş harcaması yaptı.

Buna göre, Black Friday satışlarında tüketiciler 9,12 milyar dolar harcayarak geçen yıla göre %2,3'lük bir artış kaydetmiş oldu.

Black Friday satışları ayrıca, bir önceki yıla göre %2,9 artarak 5,29 milyar dolara ulaşan Şükran Günü tatilindeki satışların ardından geldi.

Adobe, ekim ayındaki ortalama bir güne kıyasla satışlarda %221 oranında bir artış gerçekleştiğini ve elektronik eşyaların satışlarının bu artış üzerinde önemli bir katkısı olduğunu belirtti.

Oyuncaklar %285'lik artışla alışveriş yapanlar için bir diğer popüler kategori olurken, egzersiz ekipmanları da %218'lik artış gösterdi.

Rapora göre bu yılın en popüler ürünleri arasında oyun konsolları, drone'lar, Apple MacBook'lar, Dyson gibi ürünler yer aldı.

Adobe ayrıca, tüketicilerin “Şimdi Al Sonra Öde” hizmetlerine de ilgisinin yoğun olarak arttığını ve bu hizmetlerle yapılan alışveriş faaliyetlerine gelecek dönemlerde de devam edilmesini beklediğini vurguladı.

Birçok tüketicinin, yüksek enflasyonla karşı karşıya kalması sonrasında sunulan “Şimdi Al Sonra Öde” hizmeti bireylere esnek ödeme imkanı tanırken, bu hizmetle yapılan ödemeler geçtiğimiz haftaya kıyasla %78 arttı. Bu hizmetten elde edilen gelirler ise aynı dönemde %81 artış gösterdi.

Black Friday alışverişçileri mobil siparişlerde de yeni bir rekor kırdı. Online satışların %48'i akıllı telefonlar üzerinden yapılırken, bu oran geçen yıl %44'tü.

Enflasyonun on yılın en yüksek seviyelerine yakın seyretmesi nedeniyle tüketici duyarlılığı zayıflayan perakende sektöründeki şirketler için ise bu rakamlar umut verici bir gösterge oldu.

Adobe ayrıca, Black Friday sona ermiş olsa da e-ticaret faaliyetlerinin güçlü kalmaya devam etmesini beklediklerini belirtti.

REKLAMI KAPAT X