ABD’de borç limiti çıkmazına yönelik kritik oylama

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de borç limiti çıkmazına yönelik kritik oylama
Doviz.com
31.05.2023 10:35

ABD’de borç limiti anlaşması Temsilciler Meclisi'ne taşınırken, tasarının bugün oylanması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy tarafından oluşturulan borç tavanını askıya alma tasarısı dün önemli bir engeli aşarak Temsilciler Meclisi’ne taşındı.

ABD hükümetinin 31,4 trilyon dolarlık borçlanma limitini askıya alacak ve federal harcamalara yeni kısıtlamalar getirecek olan tasarının bugün oylanması bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi komitesinde dün gerçekleşen oylamada yasa tasarısı 6’ya 7 oyla onaylandı. Komitede bulunan iki Cumhuriyetçi temsilci Chip Roy ve Ralp Norman tasarıya karşı çıktı.

Liderlerden anlaşma mesajı

Oylamanın sonuçları, tasarının Temsilciler Meclisi’nden geçmesi için Demokratların desteğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Temsilciler Meclisi’nde 213’e karşı 222 sandalye ile Cumhuriyetçiler çoğunlukta.

McCarthy, dün yaptığı açıklamada, borç limitinin artırılmasına yönelik tasarının yeterli sayıda Cumhuriyetçinin desteğini alacağından emin olduğunu aktarırken, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Hakeem Jeffries de borç limiti tasarısının geçirilmesine yönelik desteğin kazanılmasına dair bir sorun görmediğini kaydetti.

5 Haziran'dan önce onaylanması gerekiyor

Temsilciler Meclisi’nde onay alması hâlinde Senato’ya taşınacak olan tasarının 5 Haziran’dan önce Kongre’den onay alması gerekiyor. ABD Hazine Bakanlığı, 5 Haziran’da ülkenin tarihinde ilk kez borçlarını ödeyemeyecek duruma gelebilir.

Hazine’nin borçlarını ödeyememesi ABD’de ve küresel piyasalarda karmaşaya yol açabilir.

Tıklayın: Bir grup Cumhuriyetçi, borçlanma tavanının artırılmasına karşı çıkıyor

REKLAMI KAPAT X