ABD’de Federal Bütçe Açığı Şubat’ta Beklentinin Gerisinde Kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de Federal Bütçe Açığı Şubat’ta Beklentinin Gerisinde Kaldı
Doviz.com
13.03.2018 16:24

ABD Hazine Bakanlığı’nın Pazartesi günü yayımladığı Şubat 2018 Federal Bütçe raporuna göre ABD’nin Federal bütçe açığı Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %12 artışla  215 milyar dolara yükseldi ancak  222,3 milyar dolar olan beklentinin altında kaldı.  Bütçe, Ocak ayında ise 49 milyar dolar fazla verdi.   Şubat ayında gelirler bir önceki yılın aynı dönemine göre %9 azalırken, harcamalar savunma bütçesineki artış ve geçen yıl yaşanan kasırgaların ardından yapılan kurtarma çalışmaları nedeniyle  7 milyar dolar arttı.  Kamu borcu faizleri de %9  artışla 28 milyar dolara yükseldi.

 

ABD Kongre’sinin Aralık ayında vergi reformunu onaylaması ve geçen ay bütçe tavanını yükseltmesinin etkileri görülmeye başlandı.  Vergi reformu nedeniyle kaynakta kesilen vergilerde %2 azalma görüldü. Buna göre Mart ayında vergi gelirlerinde daha büyük bir azalma olması bekleniyor.

 

Federal harcamalardaki artış ve vergi gelirlerindeki azalmanın 2018 ve 2019 ‘da ekonomik büyümeye yukarı yönde ivme kazandırmasını bekleyen ekonomistler, bütçe açığının da buna paralel olarak artacağını düşünüyorlar.

 

ABD Kongresi Bütçe Ofisi’nin federal bütçe tahminlerini önümüzdeki ay yayımlaması bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X