ABD’de Federal Devlet Daireleri Kısmi Olarak Kapandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de Federal Devlet Daireleri Kısmi Olarak Kapandı
Doviz.com
20.01.2018 17:23

Temsilciler Meclisinde onaylanan bütçenin, Demokratların karşı çıkmasıyla Senato’da reddedilmesi sonucu federal hükümet ofisleri Cumartesi sabahından itibaren kısmi olarak kapatıldı.

Bütçe, Senato tarafından onaylanmış olsaydı, Federal hükümet ofislerinin 16 Şubat tarihine kadar açık kalması sağlanmış olacaktı. Senato’nun Demokrat kanadı,  ülkeye çocuk yaşta yasal olmayan yollardan giren kişilerin çalışma izni almalarını sağlayan ve sınır dışı edilmelerini erteleyen programı sonlandıran Trup yönetiminin, bu konuda geri adım atmaması  üzerine tasarıya büyük bir çoğunlukla red oyu verdi. 

Cuma günü geç satlerde Beyaz Saray Basın Bakanı  Sanders , “Demokratlar düşüncesiz istekleri yüzünden vatandaşlarımızı zor duruma düşürürken, Trump yönetiminin yasal olmayan göçmenler konusunda uzlaşma niyetinde olmadığını, “ belirtti.

2013 yılından bu yana ilk kez tekrarlanan federal hükümet ofislerinin kapatılmasıyla, yeni bütçe  kabul edilene kadar. federal hükümet memurları  geçici olarak çalışmayı bırakacaklar ancak  ABD posta hizmetleri ve ordu personeli normal mesaiye devam edecek. 

 

ABD’de piyasalar Cuma günü yaşanan gelişmelerden fazla etkilenmedi.  Piyasalarda şirketlerin 4.çeyrek karlarıyla ilgili iyimserlik daha baskın çıktı ve  S&P 500 endeksi SPX %0,44 ve Nasdaq Kompozit COMP %0,55 artışla haftanın son gününü rekor seviyelerde kapattılar.  

REKLAMI KAPAT X