ABD’de İthalat ve İhracat Fiyatlarındaki Artış Aralık Ayında Yavaşladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de İthalat ve İhracat Fiyatlarındaki  Artış  Aralık Ayında Yavaşladı
Doviz.com
10.01.2018 17:52

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yayımlanan rapora göre ABD'de ithalat fiyatları Aralık ayında %0.1 artış göstererek %0.4 olan beklentinin altında kaldı.  Yukarı yönde revize edilen bir önceki ayın ithalat fiyatı artışı ise  %0.8 olarak gerçekleşti.  Yıllık bazda ise bir önceki  ay %3.3 artış gösteren ithalat fiyatları, Aralık ayında 3 baz puan gerileyerek %3.0 artış gösterdi.    2016 yılndaki artış ise %1.9 olarak gerçekleşti.

Petrol fiyatları, bir önceki ay %8.1, Aralık ayında ise %2.0 artarken,  bir önceki ay %0.2 artış gösteren petrol harici ürünlerin ithalat fiyatlar ise Aralık ayında  %0.2 geriledi.  Yıllık bazda ise petrol harici ürünlerin ithalat  fiyatları Aralık ayında %1.3 yükseldi.

İhracat fiyatları ise bir önceki ay % 0.5 artarken  Aralık ayında % 0.1 gerileyerek %0.3 olan beklentinin altında kaldı.  Tarım dışı ürünlerin ihracat fiyatları, Kasım ayında %0.6 artarken,  Aralık ayında değişmedi.  Gıda ve akaryakıt harici ürünlerin ihracat fiyatları ise Aralık ayında yıllık bazda %1.4 artış gösterdi.

REKLAMI KAPAT X