ABD’de Konut Fiyatları Arttı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de Konut Fiyatları Arttı
Doviz.com
29.11.2017 10:06

S&P Dow Jones Endeksi, ABD’nin önde gelen gayrimenkul fiyatı ölçütü olan S&P CoreLogic Case-Shiller Konut Fiyatı Eylül ayı endeks sonuçlarını Salı günü bir basın bülteniyle açıkladı. 

S&P Dow Jones Endeksleri tarafından açıklanan Eylül 2017 endeks verilerine göre ABD’de  konut fiyatları geçen 12 ay içinde artış göstermeye devam etti.  Bir önceki ay yıllık bazda %5.9 yükselen S&P CoreLogic Case-Shiller ABD Ulusal Konut Fiyatı NSA endeksi, Eylül ayında yıllık bazda % 6.2 arttı 10 şehri kapsayan yıllık kompozit endeks Eylül ayında % 5.7 yükselirken, bir önceki ay %,5.2 artış gösterdi.  20 şehri kapsayan kompozit endeks ise Eylül ayında yıllık bazda % 6.2 yükselirken bir önceki ay yıllık bazda %5.8 artış gösterdi. Uzmanların beklentisi %6.1 artış olacağı yönündeydi. Eylül ayında, 20 şehir arasında yıllık bazda kaydedilen en yüksek artışlar Seattle, Las Vegas ve San Diego’da sırasıyla %12.9, %9.0 ve % 8.2 olarak gerçekleşti.    

S&P Dow Jones Endeksleri Direktörü ve Endeks Komitesi Başkanı David M. Blitzer,  “Konut fiyatlarının ülke çapında yükselmeye devam ettiğini ve S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Endeksinin Haziran 2014’ten bu yana en hızlı yıllık artışı kaydettiğini” belirtti. Blitzer, ekonomik göstergelerin konut fiyatlarının daha da artacağına işaret ettiğini, kiraların ve konut fiyatlarının tırmandığını,  ortalama mortgage oranının hala %4’ün altında seyrettiğini, sadece 3.8 ay yetecek  satılık konut stoğunun bulunduğu ve talebin güçlü olduğunu vurguladı.

REKLAMI KAPAT X