ABD’de Konut Fiyatlarındaki Artış  Beklentiyi Aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD’de Konut Fiyatlarındaki Artış  Beklentiyi Aştı
Doviz.com
28.03.2018 10:04

S&P ve Dow Jones,  Ocak 2018 S&P CoreLogic Case-Shiller endeksi raporunu Salı günü yayımladı. Rapora göre ABD’nin tüm bölgelerinde konut fiyatları son 12 ayda artmaya devam etti.

 

ABD’nin 9 yerleşim bölgesini kapsayan S&P CoreLogic Case-Shiller ABD Ulusal Konut Fiyatı NSA Endeksi  Ocak ayında yıllık bazda bir önceki aya göre hafif yavaşlayarak %6,3’ten %6,2’ye geriledi. 

 

10 şehiri kapsayan bileşik endeks Ocak ayında bir önceki aya göre değişiklik göstermeyerek yıllık bazda  %6.0 artış gösterdi.   20 şehiri kapsayan bileşik endeks ise yıllık bazda bir önceki aya göre hafif artışla   %6,3’ten %6,4’e yükselirken, %6,1 olan beklentiyi aştı. 

 

Mevsimsel etkilerden arındırılmamış Ulusal Endeks Ocak ayında bir önceki aya göre  % 0.05, 10 ve 20 şehiri kapsayan bileşik endekslerin her ikisi de %0,3 artış kaydetti.   Mevsimsel etkilerden arındırılmış Ulusal Endeks Ocak ayında bir önceki aya göre  % 0.05, 10 ve 20 şehiri kapsayan bileşik endeksler ise sırasıyla %0,7 ve %0,8 artış gösterdi.   20 şehiri kapsayan bileşik endeks %0,8 artış göstererek %0,7 olan beklentiyi aştı. 

 

S&P ve Dow Jones Endeksleri Direktörü ve Endeks Komitesi Başkanı David M. Blitzer, “ konut fiyatlarındaki artışın 2012 yılında bu yana sürdüğünü,  S&P Corelogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksinin reel fiyatlarla yıllık bazda %4,7 artış gösterdiğini ve bu oranın yıllık GSYİH artışının 2 katına yakın olduğunu,” belirterek, “konut stoğunun  ve  ikinci el satılık konut oranının düşük olması nedeniyle konut fiyatlarının hızlı arttığını, mevcut konut stoğunun  3,4 aylık talebi karşılamaya yeteceğini,”ifade etti.

Etiketler: konut
REKLAMI KAPAT X