ABD’de Konut İnşaatları Beklentileri Büyük Farkla Aştı  

Okuma Süresi: 1 Dakika
 ABD’de Konut İnşaatları Beklentileri Büyük Farkla Aştı  
Doviz.com
16.02.2018 17:25

ABD Nüfus Dairesi ile Konut ve Şehircilik Bakanlığı’nın birlikte hazırladıkları Ocak 2018  Aylık   Yeni Konut İnşaatları İstatistikleri Raporuna göre  ABD’de konut inşaatları Ocak ayında beklentileri büyük farkla aştı.

 

Rapora göre Ocak ayında bir önceki aya kıyasla, devam eden yeni konut inşaatları %9,7 artışla yıllık bazda 1,326 milyona ulaşarak, sırasıyla %3,4 ve 1,234 milyon olan beklentileri rahatlıkla   aştı.  Konut başlangıçları  yıllık bazda ise %7,3 artış gösterdi. 

 

İnşaat izinleri ise bir önceki aya göre %7,4 artışla yıllık bazda 1.396 milyona yükselerek, sırasıyla %0,8 ve 1,290 olan beklentileri rahatlıkla aştı.    Veriler  2018’de konut inşaatlarının hız kesmeden devam edeceğine işaret ediyor.

 

Rapora göre Ocak ayı verileri apartman dairesi inşaatlarında  %24 civarında, müstakil konut inşaatlarında ise  %3,7 civarında bir artışa işaret ediyor.  Müstakil konut inşaat izinlerinde ise bir önceki aya göre geriledi. 

 

Konut başlangıçları ve inşaat izinlerindeki bu güçlü artışın konut piyasasındaki arz sorununu ve hızlı fiyat artışlarını hafifletmesi ve aynı zamanda ekonomik büyümeye ivme kazandırması bekleniyor. 

Etiketler: konut
REKLAMI KAPAT X