ABD'de öncü istihdam verisi tahminlerin altında kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de öncü istihdam verisi tahminlerin altında kaldı
Doviz.com
01.11.2023 15:31

ABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı, piyasa tahminlerinin altında kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün Stanford Digital Economy Lab iş birliğiyle hazırladığı rapora göre, ekim ayında özel sektörde istihdam 113 bin arttı.

Piyasalarda beklenti 130 bin artış olacağı yönündeydi. Eylül ayında ise ADP, özel sektör istihdamının 89 bin arttığını belirtmişti.

ADP Başekonomisti Nela Richardson ise konuyla ilgili açıklamasında, "Bu ay işe alımlarda tek bir sektör hakim olmadı ve salgın sonrası büyük maaş artışları arkamızda kaldı görünüyor. Genel olarak, Ekim ayı rakamları çok yönlü bir istihdam tablosu çiziyor. İş gücü piyasası yavaşlasa da, bu hâlâ güçlü tüketici harcamalarını desteklemek için yeterli" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER ABD’de istihdam verileri açıklandı: Tarım dışı istihdam beklentileri aştı! ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede tarım dışı istihdam eylül ayında piyasa beklentilerini aştı.
REKLAMI KAPAT X