ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri aştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri aştı
Doviz.com
01.06.2023 16:30

ADP verilerine göre, mayıs ayında ABD’de özel sektör istihdamı 278 bin artışla dayanıklı bir iş gücü piyasasının olduğuna işaret etti.

Perşembe günü açıklanan ADP Ulusal İstihdam raporuna göre özel istihdam, ABD'de özel sektör istihdamı ay boyunca 278 bin artarak ekonomistlerin 170 bin olan tahminlerini aştı.

Böylelikle ABD'de özel sektör istihdam artışı, ekonomiyi desteklemeye devam eden dayanıklı bir iş gücü piyasasına işaret etti. Nisan ayında artış ise revize edilmiş rakamlara göre 291 bin olarak gerçekleşti.

Mayıs ayı işe alımlarındaki artışa ayrıca eğlence ve konaklama sektörü öncülük ederken, madencilik, inşaat, ticaret ve ulaşım sektörlerinde de artış yaşandığı görüldü.

Ücret artışlarında yavaşlama

25 milyondan fazla ABD çalışanının bordrolarını analiz eden ADP'nin verilerine göre; ücret artışında ise yavaşlama gözlemlendi.

Aynı iş yerinde çalışmaya devam edenler için mayıs ayında artış bir önceki yıla göre yüzde 6,5 olarak gerçekleşirken, işini değiştiren çalışanlar için ise yıllık ücret artışı bir önceki aya göre 1 puan düşüşle yüzde 12,1 oldu.

REKLAMI KAPAT X