ABD’de özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde arttı
Doviz.com
08.03.2023 16:39

ABD’de özel sektör istihdamı şubat ayında 242 bin yükselerek beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD şirketleri, küçük ve orta ölçekli işletmelerin etkisiyle şubat ayında beklenenden daha fazla istihdam sağlarken; bu veri, ücret artışını destekleyen güçlü iş gücü talebine işaret etti.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün Stanford Digital Economy Lab ile iş birliğiyle yayımladığı verilere göre, özel sektör istihdamı geçen ay 106 bin artmıştı. Ocak ayına ait veri ise bu son okumayla birlikte 119 bin seviyesine revize edildi. 

Piyasaların genel beklentisi ise istihdamın şubat ayında 200 bin artması yönündeydi.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, küçük ölçekli işletmelerde 61 bin kişilik istihdam kaybı olurken, orta ölçekli işletmeler istihdama en büyük katkıyı yapan grup oldu. 

Sektörel bazlı incelendiğinde ise pandemi sonrası sıkıntı yaşanan hizmet sektöründe de işe alımların arttığı görüldü.

ADP Başekonomisti Nela Richardson, , açıklanan istihdam verisinin ardından istihdam piyasasının güçlü kaldığını belirterek “Bu ekonomi için iyi ancak ücret artışları hala çok yüksek. Burada görülecek ılımlı yavaşlama kısa vadede enflasyonu düşürecek etki yaratmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan veri ayrıca Fed’in enflasyonu düşürmek için agresif sıkılaşma politikasına rağmen istihdam piyasasının sıkı kaldığına işaret etti.

REKLAMI KAPAT X