ABD'de tarım dışı istihdam tahminlerin altında kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de tarım dışı istihdam tahminlerin altında kaldı
Doviz.com
02.08.2024 15:32

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede tarım dışı istihdam temmuz ayında piyasa beklentilerinin altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin istihdam verilerini yayımladı.

Buna göre tarım dışı istihdam verisi temmuzda 114 bin seviyesinde gerçekleşti. Bu döneme ilişkin piyasaların genel beklentisi ise tarım dışı istihdamın 176 bin seviyesinde ölçülmesiydi.

İşsizlik artış gösterdi

Aynı dönem itibarıyla piyasa beklentisi yüzde 4,1 olan işsizlik oranı ise yüzde 4,3 seviyesinde ölçüldü. Haziran ayında işsizlik yüzde 4,1 olmuştu.

Fed'in enflasyon göstergeleri açısından kritik öneme sahip ortalama saatlik kazançlardaki artış da beklentilerin altında kaldı.

Buna göre temmuz ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi. Bu veriye ilişkin beklenti de yüzde 0,3 olarak belirlenmişti.

Öncü veri beklentileri karşılayamamıştı

ABD'de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri üzerinden hesaplanan ve tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam da piyasa beklentilerini karşılayamamıştı.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün Stanford Digital Economy Lab iş birliğiyle hazırladığı rapora göre piyasalar 147 bin artış beklerken, temmuz ayında özel sektörde istihdam 122 bin artış kaydetmişti.

İLGİLİ HABER ABD'de özel sektör istihdamı tahminlerin altında kaldı ABD'de özel sektör istihdamı, temmuzda 122 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti.
REKLAMI KAPAT X