ABD’de Tüketici Güveni Aralık Ayında Geriledi

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de Tüketici Güveni Aralık Ayında Geriledi
Doviz.com
28.12.2017 09:48

Conference Board’in  Çarşamba günü yayımladığı Tüketici Güveni anketi sonuçlarına göre  ABD’de tüketici güveni Aralık ayında bir önceki aya göre geriledi.  Bir önceki ay 129,5’tan 128,6’ya aşağı yönde revize edilmesine rağmen son 17 yılın en yüksek seviyesini gören Conference Board tüketici güven endeksi, Aralık ayında 122.1’e geriledi.  Beklenti endeksin  128.1 olacağı yönündeydi. 

 

Geleceğe Yönelik Beklenti

Bir önceki ay 111.0 olan geleceğe yönelik tüketici güveni endeksi de Aralık ayında 99.0’a geriledi.  Amerikan halkının bir önceki aya göre isithdam olanakları ve iş ortamı ile ilgili daha az güven duyduğunu gösteren Aralık ayı tüketici güven endeksindeki gerilemeye rağmen tüketici güveni 2000 yılından  bu yana en yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor.

 

Mevcut Durum  

Bir önceki ay 154.9 olan mevcut durum endeksi ise Aralık ayında 156.6 ‘ya yükselerek 2001 yılında bu yana en yüksek seviyeye çıktı.    Buna göre tüketicilerin gelecekten çok  mevcut durum ile ilgli olarak daha iyimser oldukları anlaşılıyor.  Anket sonuçlarına göre  iş bulmanın zor olduğunu düşünenlerin oranı  %15.2’yle son 16 yılın en düşük seviyesine geriledi.

 

Conference Board’un ekonomik göstergeler direktörü  Lynn Franco, “güven endeksinin gerilemesine rağmen tüketici beklentilerinin tarihsel olarak en  yüksek seviyede seyrettiğini, bunun da ekonomik büyümenin 2018’de devam edeceğine işaret ettiğini,”belirtti.  

REKLAMI KAPAT X