ABD'de üretici enflasyonu tahminlerin altında kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de üretici enflasyonu tahminlerin altında kaldı
Doviz.com
13.07.2023 15:50

ABD'de haziran ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri açıklandı. Buna göre ABD'de ÜFE aylık ve yıllık bazda beklentilerin altında kaldı.

Açıklanan verilere göre ABD'de ÜFE, haziran ayında yıllık bazda yüzde 0,1 artış gösterdi. ÜFE'nin bu dönemde yüzde 0,4 artış göstermesi bekleniyordu.

Aylık bazda ise üretici fiyatları yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında kaldı.

Üretici fiyatları 2022 yılının Haziran ayında gördüğü yüzde 11,2 seviyesinden, sonraki 9 ay boyunca ise sürekli aşağı yönlü bir seyir izlemişti.

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE ise haziranda aylık bazda yüzde 0,1 artarken, yıllık bazda yüzde 2,4 artış gösterdi.

Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen çekirdek ÜFE'nin aylık yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,6 artması bekleniyordu.

ÜFE neden önemli?

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

İLGİLİ HABER Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı! ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında aylık ve yıllık bazda tahminlerin altında kaldı.
Etiketler: abd ÜFE enflasyon
REKLAMI KAPAT X